Nuoriso lukee - projekti (2017)

Nuorten yleinen lukeminen ja lukutaito on jäänyt digitaalisella aikakaudellamme vähäiseksi. Monien tutkimusten mukaan lukeminen harrastuksena vähenee jatkuvasti lapsien, nuorten ja nuorten aikuisten parissa. Syiksi on lueteltu ajanpuute tai se, että mielenkiintoisia kirjoja ei löydy.

Etelä-Suomen Seikkailijat tuntee oman kävijäkuntansa. Tämän vuoksi haluamme tukea nuorten lukemista yhtenä vaihtoehtoisena harrastuksena keskellä tätä digitaalista ajanjaksoa. Tämän vuoksi Seikkailijat tarjoaa ilmaiseksi Sam Danesin kirjan Pintasotilaat jokaiselle nuorelle, joka osallistuu kesäleireille (kirjan arvo kustantajalla 24,95e).

Näin haluamme tarjota mahdollisen kipinän nuorten keskuuteen osoittamalla, että lukeminen ei ole ainoastaan mielenkiintoinen vaihtoehto tietokonepeleille, vaan myös kehittävää ja mieltä avartaa.

Lisätietoja seikkailijatry@gmail.com

 
                                                                               KUVAUS:

Ydinsodan jälkeinen harmaus on valloittanut runnotun maailman. Sodasta selvinneet ihmiset sulkeutuivat syvälle maan alle suojaan, muodostaen ihmiskunnan jäänteistä viimeisen tunnetun yhteisön.

 

Lähes 30 vuotta sodan tuhoisasta päättymisestä, pintasotilaat nousivat ylös taistelemaan tappavan pölyn seassa vaeltavien verenhimoisten petojen ja sortuvien rakennuksien keskelle ihmisten oikeudesta elää jälleen maan pinnalla maailmassa, josta vanhan maailman ihmiset eivät osanneet nähdä edes painajaisia.

 

Keskellä tätä kaikkea, partio kohtasi sumussa pojan kaukana ihmiskunnan maanpäällisestä jalansijasta, ja sitä ympäröivästä verimuurista.


Lähde: www.laiskiainen.fi