Apuohjaajat

Haluatko appariksi? Laita viestiä sähköpostilla seikkailijatry@gmail.com

Apparitoiminnan idea on antaa nuorille kokemusta ryhmien ohjaamisesta sekä johtamisesta.

Kun apuohjaaja sallistuu leirille, retkille, tapahtumiin tai kerhoihin, se on hänelle ilmainen kaikin tavoin. Tämän lisäksi apparit saavat työstään työtodistuksen ja he voivat osallistua koulutuksiin, joita Seikkailijat järjestävät.

Mikä on apparin rooli toiminnassa?

Osallistua ja järjestää - suunnitella ja toteuttaa! Seikkailijat toimivat nuorisolähtöisesti, eli tarkoituksena on saada seikkailija-nuoret pyörittämään seikkailutoimintoja (yhdessä täysi-ikäisten ohjaajien kanssa). Mahdollisuuksia on vaikka mihin, nuoret päättävät. Vain taivas on rajana!

Appareille annetaan pienimuotoisia työtehtäviä ja vastuuta erilaisista asioista. Lisäksi heillä mahdollisuus vaikuttaa järjestön toimintaan jokaisella osa-alueella. Toivottavasti appareista kasvaa tulevaisuuden nuoriso- / kasvatusalan ammattilaisia - todellisia seikkailijoita.

Mikä on apparin rooli leirillä?

Apuohjaaja on vanhempi leiriläinen, joka toimii esimerkkinä muille leiriläisille. He ohjaavat ja opastavat leiriläisiä heidän ongelmissaan ohjaajien kanssa ympäristössä, jossa on aina mahdollista jutella ohjaajan kanssa. Apuohjaaja johtaa myös leirillä tarvittaessa ryhmiä ja halutessaan voi suunnitella ja toteuttaa erilaisia toimintoja, kuten airsoft pelejä ja skenaarioita.

Apuohjaaja on oma-aloitteinen ja kannustaa muitakin oma-aloitteisuuteen sekä hyvään käytökseen. Lisäksi apuohjaaja huomioi leiritoimintaa ja puuttuu epäkohtiin (kuten kiusaamiseen tai muihin epäilyttäviin tapauksiin) yhdessä ohjaajien kanssa. Apuohjaaja toimii leirillä ystävällisesti ja tasapuolisesti kaikkia kohtaan eikä suosi ketään.

Apuohjaaja ei kuitenkaan ole vastuussa toiminnasta, vaan auttaa toiminnassa. Kaikissa asioissa he voivat aina kääntyä ohjaajien puoleen, jolloin asiat selvitetään yhdessä. Apparin on aina hyvä muistaa että leiriläisten silmissä he ovat johtajia. Hyvä johtaja johtaa omalla esimerkillään. Hyvä johtaja on tasapuolinen ja oikeudenmukainen eikä väheksy ketään.

Appariksi liittyminen ei velvoita osallistumaan mihinkään toimintaan mikäli ei halua, vaan se on mahdollisuus.

Apparitoiminta on täysin maksutonta.