Yhteystiedot

Etelä-Suomen Seikkailijat ry

Y-tunnus: 2457373-5

Sähköposti: seikkailijatry@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/seikkailijat/

Etelä-Suomen Seikkailijat ry on vuonna 2011 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton helsinkiläinen nuorisojärjestö, jota ohjaa luonnonläheiset ja ihmisiä kunnioittavat arvot. Etelä-Suomen Seikkailijat ry haluaa omalla toiminnallamme kannustaa nuoria ja lapsia tutustumaan aitoon eräelämään turvallisesti tarjoten mielekkäitä kokemuksia luonnon parissa.

Etelä-Suomen Seikkailijat ry haluaa täydentää nuorisotyötä ja -palveluja seikkailuteemaisilla toiminnoilla. Järjestämme erittäin laadukkaita lasten ja nuortenleirejä, kurssitoimintaa, tapahtumia, koulutuksia ja retkiä. Toiminnassamme opetetaan omatoimisuutta, yhteistyökykyä, tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta ja vastuuntuntoisuutta sekä luonnonmukaisuutta. Etelä-Suomen Seikkailijat ry toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, kestävään kehitykseen ja seikkailukasvatukseen.

Etelä-Suomen Seikkailijat ry on erittäin kiinnostuneita toimimaan eri toimijoiden kanssa yhteistyössä nuorison hyväksi. Sloganilla: Rakennetaan yhdessä parempi tulevaisuus nuorille. Yhdessä onnistutaan.

Etelä-Suomen Seikkailijat ry kehittää toimintaa jatkuvasti laajentamalla työntekijöiden osaamista, jotta toiminta ulottuisi aina korkeista kallioista syvälle järven pohjiin asti. Näillä taidoilla ja tiedoilla järjestämät toiminnot - airsoft, kiipeily, melominen, sukeltaminen, vaeltaminen, softaaminen, riippuliito, kalastaminen... Lyhyesti sanoen seikkaillen eteenpäin. Maailma on mahdollisuuksia täynnä.

Lähde: www.seikkailijat.fi

OBS! Seikkailijoiden ylimääräinen jäsenkokous pidetään 7.8.2022

Helsingin nuorisoasiankeskus tukee toimintaa

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus tuottaa yhdessä nuorten kanssa monipuolisia kulttuuri- ja harrastepalveluja, edistää nuorten yhteiskunnallista osallistumista sekä tarjoaa nuorille tukea ja neuvontaa. Toimintamme kohderyhmänä ovat 10-18-vuotiaat nuoret. Meillä on yli 400 työntekijää, joista yli puolet on nuoriso-ohjaajia. Toimimme noin 90 tilassa eri puolilla Helsinkiä.

Nuorisotyötä tehdään nuorisotaloissa, erityistoimipaikoissa ja projekteissa. Lisäksi virasto tukee nuorisojärjestöjä ja nuorten ryhmiä.

Nuorisoasiainkeskuksen toimintamuodot ovat

 • alueellinen nuorisotyö

 • kohdennettu nuorisotyö

 • kulttuurinen nuorisotyö

 • nuorten kansalaistoiminta

Helsingin kaupungin organisaatiossa nuorisoasiainkeskus kuuluu sivistystoimen alaisuuteen. Toimintaa ohjaa poliittisesti valittu nuorisolautakunta. Nuorisoasiainkeskusta johtaa nuorisotoimenjohtaja. Hänen alaisuudessaan toimii kolme osastoa: alueellisten palvelujen osasto, keskitettyjen palvelujen osasto ja hallintopalvelujen osasto.

Nuorisoasiainkeskuksen vuosibudjetti on noin 28 milj. euroa. Nuorisoasiainkeskus tekee aktiivisesti sekä suomalaista että eurooppalaista nuorisotyötä. Virasto on ollut uranuurtajana esimerkiksi nuorisotiedotuksen ja -neuvonnan, nuorten työpajatoiminnan ja verkossa tehtävän nuorisotyön kehittämisessä.

Lähde: http://www.hel.fi/hki/Nk/fi/Tietoa+meista

Seikkailutalolla seikkaillaan - Seikkailijat mukana

Seikkailutalo on komea, pian satavuotias rakennus Kallahdessa keskellä luontoa, meren äärellä.

Meille ovat tervetulleita seikkailemaan kaikki 13-17-vuotiaat, esimerkiksi koulun, nuorisotalon tai harrastusryhmän kanssa. Seikkailutalon tila soveltuu parhaiten alle 20 hengen ryhmille. Talossa voit tehdä kaikkea tätä:

 • Kiipeilyä sisäseinällä tai ulkoseinällä, korikiipeilyä, kalliokiipeilyä ja - laskeutumista, trapetsihyppyä

 • Tehtäviä, mm. sisällä yhteistoiminnallinen seikkailurata

 • Tutustumis-, rohkeus- ja ongelmanratkaisuleikkejä

 • Veneretkiä tai melontaa merellä

 • Kaupunkiseikkailua

 • Lasketteluretkiä

Lähde: http://www.hel.fi/hki/nk/fi/Vapaa-aika/Seikkailu/Seikkailutalo

Seikkailijat Granössä

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Granön leirialue sijaitsee Sipoossa Granön saarella n. 10 minuutin venematkan päässä Vuosaaren pienvenesatamasta. Venekuljetuksen nouto osoite on: Laiturikuja, Vuosaarenlahden pienvenesatamassa.

Lähde: http://www.hel.fi/hki/nk/fi/J_rjest_ille+ja+nuorten+ryhmille/Tiloja+j_rjest_ille+ja+ryhmille/Gran_n+leirialue

Etelä-Suomen Seikkailijat ry:n toimisto on Hapessa

Happi on kulttuuriin ja mediaan painottunut 15–29-vuotiaiden toimintakeskus Sörnäisissä. Täällä voi muun muassa tehdä teatteria, musiikkia, lyhytelokuvaa tai radio-ohjelmaa, painaa kangasta, valokuvata, lainata kameroita, kirjoittaa lehtijuttuja ja järjestää tapahtumia sekä taidenäyttelyitä.

Lähde: http://happi.nettiareena.fi

Harrastushaku

Harrastushaku on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä palvelu, jossa kerrotaan Helsingin harrastustarjonnasta nuorille. Nuorisoasiainkeskuksen palvelujen lisäksi hausta löytyy myös muiden toimijoiden järjestämiä harrastuksia.

Palvelun kautta on mahdollista saada tietoa ja ilmoittautua harrastusryhmiin. Palvelun tarjoaja päättää, mihin kursseihin on mahdollista ilmoittautua sähköisesti, ja milloin harrastustoimintaan on ilmoittauduttava paikan päällä, sähköpostitse tai puhelimitse.

Palvelu ei edellytä toistaiseksi rekisteröitymistä. Nuorisoasiainkeskus pidättää kuitenkin oikeuden muutoksiin tässä asiassa.

Maksullisiin harrastuksiin ilmoittautuminen edellyttää 18 vuoden ikää tai edunvalvojan eli huoltajan suostumusta.

Lähde: http://nk.hel.fi/harrastushaku/site/info

Seikkailijoiden viikottaiset ryhmätoimintamuodot

Seikkailuliikunta

Seikkailu kiehtoo sekä tyttöjä että poikia. Seikkailuliikunnan keinoin lapset oppivat helposti yhteistoiminnan taitoja sekä kehittävät omaa ongelmanratkaisukykyään. Rakennetaan oma seikkailurata, ja seikkaillaan erilaisten tarinoiden siivittämänä.. Hauskalla tavalla opitaan paljon liikunnallisia taitoja. Tunnit sisältävät erilaisten luovien harjoituksien ja leikkien, lisäksi luvassa on seikkailuaiheisia teemoja ja tarinoita. Tärkeintä on että lapsilla on hauskaa, ja että liikkariin on kiva tulla!

Seikkailukerho

Seikkailua erittäin isolla tarjottimella! Aarteen etsintää suunnistamalla, linturetkeilyä, vaellusta, erilaiset jännät tehtäväradat, metsä- ja frisbeegolf. Sisältöön sekoitetaan monenlaista toimintaa extreme -kerhon puolelta, luontokerhon ja eräkerhon osoita. Eli hieno miksaus seikkailua ja näin ollen myös aina jotain uutta. Punainen lanka on se seikkailun tunne. Uusien kokemusten löytämistä hyvässä ilmapiirissä, ympäristön ja oman minäkuvan tutkimista sekä sen laajentamista. Seikkailija-ohjaaja: "Oman kerhon osalta aion antaa myös tilaa kerholaisten omille toiveille, koska jokaisella on se joku seikkailu jonka haluaisi päästä kokemaan, ja mahdollisuuksien salliessa olisi se mahtavaa pystyä myös toteuttamaan.

Airsoft - toiminta

Katso airsoft -leirit ja tapahtumat. Videoita aiheesta: SeikkailijatTV

Lähde: www.seikkailijat.fi

Seikkailukasvatus Seikkailijat ry:n toiminnan pohjana

Suomessa seikkailu- ja elämyskasvatuksellisia menetelmiä käyttävät ammattilaiset, tutkijat, alan opiskelijat ja muut kiinnostuneet ovat koonneet rivejään valtakunnalliseksi verkostoksi. Verkosto on koordinoinut alan koulutustarjontaa, kerännyt aihepiiristä kiinnostuneita tutkijoita yhteisen pöydän ääreen sekä tarjonnut kentän toimijoille uusia väyliä vertaisoppimiseen ja tiedonjakoon. Keskeisimpiä perustettuja foorumeita ovat seikkailukasvatus.fi-sivusto sekä vuosittain järjestettävät valtakunnalliset Seikkailukasvatuspäivät.

Lähde: http://www.seikkailukasvatus.fi/fi/verkosto/

Lähteet

 1. www.seikkailijat.fi

 2. http://www.hel.fi/hki/Nk/fi/Tietoa+meista

 3. http://www.hel.fi/hki/nk/fi/Vapaa-aika/Seikkailu/Seikkailutalo

 4. http://www.hel.fi/hki/nk/fi/J_rjest_ille+ja+nuorten+ryhmille/Tiloja+j_rjest_ille+ja+ryhmille/Gran_n+leirialue

 5. http://happi.nettiareena.fi/

 6. http://nk.hel.fi/harrastushaku/site/info